Spring til indhold

Installation af varmepumper

  • af
varmepumper tilbud

Skal du have installeret en varmepumpe i din helårsbolig eller dit sommerhus, har du brug for en autoriseret installatør. For ellers kan du ikke søge energitilskud til installationen af varmepumpen i helårsboligen, og kan risikere at få problemer med forsikringen, hvis varmepumpen f.eks. er årsag til, at der går ild i din bolig. Læs med her, og find ud af, hvordan du får installeret din varmepumpe – og hvordan du søger om energitilskud til det.

Varmepumper er blevet en populær opvarmningskilde – særligt i mange sommerhuse. For varmepumpen er en særdeles energiøkonomiske varmekilde, fordi den typisk afgiver 4 til 6 gange så meget varme, som den energi du tilfører varmepumpen. Det skyldes, at varmepumpen henter varme ud af udendørsluften – også selv om det er frostvejr.

Gennem Bedste-varmepumpe.dk kan du købe varmepumpe på tilbud. Eller rettere du kan indhente gratis og uforpligtende tilbud på varmepumper. Og det er hvad enten du ønsker at få billigste pris på en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe.

Kræver autoriseret fagmand

Men selv om du måske godt kunne finde ud af at sætte en varmepumpe op selv, kræver lovgivningen, at du får foretaget installationen af din nye varmepumpe af en autoriseret fagmand. Samt at du kun anvender en godkendt varmepumpe til formålet.

Ellers kan du ikke søge om energitilskud til installation af varmepumpen. Det er et kontant tilskud, som udbetales af det energiselskab, du søger om tilskuddet hos. Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvor stor en besparelse målt i kWh, som varmepumpen giver i forhold til din nuværende energikilde.

Få hjælp til at søge energitilskud til installation af varmepumpe

Her er varmepumper faktisk den eneste varmekilde, du kan søge om energitilskud til i øjeblikket til helårsboliger. Netop fordi den er så energiøkonomisk og miljøvenlig i drift.

”Vi hjælper rigtig mange af vores kunder med at søge om energitilskud i forbindelse med installation af en varmepumpe. For det er ikke helt ligetil at regne besparelsen ud”, siger de forskellige installatører.

”Samtidig hjælper vi dem også gerne med anskaffelsen af en god, godkendt varmepumpe. For du må hverken indkøbe varmepumpen eller sætte arbejdet i gang, før du har fået tilsagn om energitilskud”, uddyber installatørerne.

”Det er meget praktisk. For mange af vores kunder i København har sommerhus i Nordjylland. Derfor kan vi hjælpe dem med at få installeret varmepumpe både i helårsboligen og sommerhuset på en gang.

For selv om du ikke kan få energitilskud til varmepumpen i sommerhuset, kan du stadig udnytte det udvidede håndværkerfradrag som et tilskud til arbejdslønnen”, afslutter VVS-manden vores snak om installation af varmepumper.

Jordvarme

Har du overvejet jordvarme i stedet? Et jordvarmeanlæg har den egenskab, at det kan trække varmen fra jorden ud. Det vil sige, at jordslangerne, som ligger begravet, varmes op, hvorefter varmen transporteres ind til pumpen. Prisen på et jordvarmeanlæg starter ved 100.000 kr., og hvis du ønsker vertikal jordvarme, starter prisen på cirka 150.000 kr. Læs mere på Jordvarmeanlæg.dk