Spring til indhold

Virksomheder i Danmark

Der findes rigtig mange virksomheder i Danmark, som hvert år modtager en eller anden form for investering af investorer. Som det fremgår af oversigten på Novaindex, er der over 500.000 registrerede virksomheder i Danmark.

Det er ganske sikkert, at flere af disse virksomheder aldrig ville være blevet så store uden investeringer udefra. Mange virksomhedsejere vil jo naturligvis selv forsøge at vækste deres virksomhed, og det er ganske forståeligt.

Udfordringen kan dog oftest være, at man som virksomhedsejer kan komme til den erkendelse, at man måske mangler de rette kompetencer. Det kan f.eks. være i forbindelse med ekspansion til udlandet. Hvis ikke man har erfaring med at drive en virksomhed i udlandet, kan man hurtigt ende i problemer.

Selv om det kan være svært, bør man overveje at få “kloge penge” ind i sin virksomhed. Kloge penge betyder, at en eller flere investorer køber sig ind i virksomheden, og udover penge kommer de også med viden.

Viden kan være mere værd end penge!

Viden kan mange gange være mere værd end penge, da viden kan spare dig for en hulens masse ærgelser. Dette skal forstås på den måde, at du ønsker måske at køre til højre, men investoren ved af erfaring, at hvis du i stedet køre til venstre, så undgår du en masse forhindringer.

At køre til højre og til venstre er blot metaforer, men det forklarer meget godt dilemmaet. Og én ting er at starte en virksomhed op i Danmark, en anden ting er at gøre det samme i eksempelvis i Tyskland.

Der er så mange kulturelle forskelle, love og paragraffer, som er helt anderledes end i Danmark. Har du én eller flere personer med i virksomheden, som kender til dette, så har du allerede der sparet dig selv for en masse tid, ærgrelser og penge.

Find virksomhed på Novaindex.com

Alternativet til en investor er, at du finder andre virksomheder, som har været i samme båd. Altså virksomheder som selv er lykkedes med at ekspandere til udlandet. Kontakt dem og hør om de har tid til et lille møde. Det kan enten være et betalt møde, eller I kan bytte et eller andet, hvis du har noget, som de kan bruge.

De fleste danskere er faktisk vilde med at hjælpe og dele ud af deres erfaring, hvis de vel at mærke har tid. Så chancen for at du kan få et møde i hus er ret stor. Sørg for at have formuleret dine spørgsmål hjemmefra, så vil du opleve, at de fleste af dem kan blive besvaret på et par timer.

Du finder alle landets virksomheder opdelt i brancher på Novaindex.com. På denne side finder du alle detailbutikker i Danmark, og på denne side finder du alle leverandører i Danmark.

Der har også været skrevet en del om Novaindex.com i diverse nyhedsmedier som f.eks. Ugeavisen.

Vi ønsker dig god vind fremover