Spring til indhold

Air Force 1 fra Nike

Der er mange gode grunde til at gå i sportssko. De er som regel meget behagelige at have på. Du kan gå i dem i mange timer, uden at du får ondt i fødderne. De er måske ikke altid helt rene – men mange sportssko er nemme at holde rene. Og er det et par sko i ordentlig kvalitet, som fx et par Nike Air Force 1 her, så kan du faktisk have dem i mange år. Generelt er sko fra Nike rigtig god kvalitet. Men de her Air Force 1 er ekstra gode. Det har nemlig noget at gøre med sålen. Den er fremstillet på en særlig måde, som bevirker, at du både føler, at du går på luft og samtidigt svæver afsted. Der er anvendt ny teknologi i sålerne. Nike går ikke ad vejen for at eksperimentere og at udvikle deres produkter.

Også et hit i Sverige

Men lige præcist Nike Air Force 1 også i Sverige er noget særligt. Der er næsten sådan en kult omkring dem. Skoene har faktisk været på markedet lige siden 1982 – det er 40 år nu. Og de er stadig lige så populære, som da de først kom frem. Selvfølgelig har moden ændret sig meget siden Nike Air Force 1 skoene kom på markedet første gang. Men det har skoene altså formået at følge med i. Skoene blev udviklet til basketballspillere. De var hvide dengang. Men i dag kan du få dem i mange forskellige farver – og mønstre. Der er næsten ikke nogen grænser for, hvilke farvekombinationer du kan få dem i.

Opkaldt efter et fly

”Nike Air Force 1” Måske siger navnet dig et eller andet, du kan bare ikke lige identificere, hvad det er. Jeg skal fortælle dig det: De er opkaldt efter den amerikanske præsidents fly: Air Force 1. Nu er det nok ikke lige Nike Air Force 1 sko, som Air Force 1 piloterne bruger, når de flyver. De går sikkert med sorte herresko ligesom alle andre piloter. Men det skulle bestemt ikke undre mig, hvis de bruger Nike Air Force 1 sko i deres fritid.

Er de bedre end andre Nike sko, spørger du måske. Det kan jeg faktisk ikke fortælle dig. Det er lidt en smagssag. Nogle Nike sko er jo ikke lavet af læder, men af kunststof – og det kan være behageligt for nogen. Det kan være nemmere at gå med sko, der er lavet af kunststof, fordi det er nemmere at ånde igennem, end læder er. Nike Air Force 1 sko er lavet af læder – men på de seneste modeller er der indført ny teknologi, så tæerne også kan ånde. Det kan være en stor fordel. Så om det er bedst med læder eller kunststof kan jeg ikke fortælle dig. Det kommer vel også an på, om du sveder meget på fødderne – eller om du bruger tykke sokker, når du har dine Nike sko på.

Kunne jeg vælge helt frit imellem alle de modeller, som Nike har på markedet, så ville jeg givetvis vælge Nike Air Force 1. Hvorfor? Fordi det er en klassiker af god kvalitet, som jeg kan have i mange år.