Spring til indhold

Barn på efterskole

Klasseværelse på efterskole

Der kan være mange gode grunde til, at dit barn gerne vil på musikefterskole. En af dem er selvfølgelig barnets interesse for musik. Men der kan være mange flere grunde, som I måske har talt om – eller ikke har fået talt om. Fx sådan noget som barnets ønske om at få mere selvstændighed i sin dagligdag. Ønsket om at få ansvar. Tage ansvar. Der kan også være grunde såsom skoletræthed. Det der med bøgerne. Det kan til tider være et stort pres at skulle læse og læse i en uendelighed, og ikke få tid til at pleje musikinteressen.

Efterskole som kostskole

Der kan dog også være helt andre grunde. Det kan være, at du måske har fået et tilbud om at varetage et job som udsendt til et område, hvor det kan være svært at finde en god skole til dit barn. Måske vil din øvrige familie slet ikke med dig til det område, hvor du skal opholde dig. Måske vil din ægtefælle med, men jeres barn har ikke lyst til at forlade Danmark. I sådan et tilfælde er det måske en rigtig god løsning, hvis jeres barn kommer på en musikefterskole som for eksempel den i Baaring. Her vil det kunne få et skoleår i trygge rammer, hvor der dog også bliver stillet krav til det unge menneske. Det vil ikke være alene. Det skal ikke bo hos et af jeres familiemedlemmer og dermed integreres i det familiemedlems familie. Det kan jo være en svær proces. Også selv om alle har den gode vilje til, at det skal gå godt. På en musikefterskole vil dit barn nemlig være i selskab med jævnaldrende og voksne, som har erfaringen med at omgås unge på jeres barns alder.

Oplevelser på højt niveau

Og fordi en musikefterskole ikke er en almindelig skole, vil dit barn få mange gode oplevelser. Der kan være tale om at skulle spille koncerter for et stort publikum. Der kan være tale om særlige musikoplevelser, som en del af et publikum. Der er helt sikkert tale om, at barnet lærer meget om musik og alt, hvad der har med musik at gøre. Lige fra at spille på et instrument til at lære at skrive sange, komponere, sørge for, at lyd og lys er godt ved musikbegivenheder, musikproduktion mv. Og naturligvis bliver der ikke sparet på energien, der skal lægges i fagene, som er de mere boglige – fx dansk eller matematik og fremmedsprog. Det vil blive et skoleår, der flyver, fordi tiden går hurtigt, når man er sammen med ligesindede, der også brænder for musik. Hele dagen.

Musikefterskoler er mere “i live”

Så hvis I står i sådan en situation – hvor det måske handler om skoletræthed, en forandret jobsituation eller noget helt andet, så vil jeg bestemt anbefale, at I overvejer musikefterskolen, som en mulig løsning. Det koster ikke noget at undersøge muligheden. Og faktisk findes der mange musikefterskoler i Danmark. De tilbyder ofte besøgsdage, hvor I sammen kan besøge dem og tale med elever og lærere dér. I kan med andre ord tjekke dem ud og finde den bedste musikefterskole, som jeres barn kan få et dejligt og lærerigt ophold på.