Spring til indhold

Bedste skisted i Norge?

Langrend i Hafjell i Norge

Det er ved at være sidste udkald, hvis du skal nå at få booket en skiferie til dig og din familie i vinterferien. Jeg siger det bare, så du ved det. Det er nemlig sådan, at hvis du kigger efter en billig skiferie til Norge i februar 2023, så vil du se, at der allerede er ved at være fuldt – 100% – booket op. Det er allerede nu svært at opdrive en hytte eller en lejlighed ved et godt skisportssted i februar. Du skal derfor booke nu! Sådan er det bare. Så, hvis du har tanker om at skulle på vinterferie med familien til Norge, så vil jeg anbefale, at du kigger på de store skisportssteder deroppe.

Se nærmere på Hafjell

Du kunne fx kigge efter en skiferie i Hafjell – 3. største i Norge. Det er et af de helt store skisportssteder i Norge. Faktisk var det vært for de olympiske vintersportslege på et tidspunkt. Dette er dog ikke grunden til, at jeg anbefaler det. Nej, grunden er, at der er mange muligheder for at finde logi i en lille uges tid – endnu. Men du skal skynde dig. Jeg kan nemlig se, at dag for dag, så snævres mulighederne for et ophold deroppe ind.

Og måske er det tiltrækkende for dig at vide, at Hafjell var det sted, hvor Hodler, der selv løb på ski, i sin tid kæmpede for at få en medalje. Det fik han dog ikke. Han blev dog senere medlem af den internationale olympiske komite med særligt kendskab til vintersportsgrene. Han er ligesom symbolet på Hafjell. Også selvom han ikke er nordmand!

Historien om Hafjell går nemlig langt tilbage i tiden – meget længere end til 1994, hvor stedet blev vært for de olympiske lege. Stedet blev første gang brugt som vært for en international skikonkurrence allerede i 1939. Det er da lidt spændende at vide, er det ikke? Der er derfor flere grunde til at en skiferie i Hafjell kan anbefales: Dels får du adgang til nogle af de bedste pister i verden.

Både alpint og langrend

Om det er alpint eller langrend du skal løbe, det er der pister til i Hafjell. Om du bare skal udforske historien, som Hafjell gemmer. Om det bare handler om, at du og din familie skal have et god vinterferie med sne og sol, så er det Hafjell, I skal besøge.

Jeg skal ikke udrede hele historien om hvorfor en skiferie i Hafjell kan blive fantastisk for jer. Det skal I selv finde ud af. Jeg vil bare lige fortælle jer, at du givetvis vil kunne møde mange danske entusiastiske skiløbere deroppe. Og det er nemt at komme derop. Hafjell ligger ret tæt på Lillehammer. Så du kan nemt tage en båd til Oslo og derfra kan du køre op til Hafjell. Det tager ikke mere end et døgns tid alt i alt. Så, hvis du ikke kan finde skiferien i Norge, så er dette et forslag, som du gerne må bruge. I vil få en god oplevelse deroppe.

PS: Vidste du, at der findes en dansk skiunion. Den afholder hvert år en stor konkurrence for danske skiløbere. Og hvor tror du den konkurrence afholdes? Nemlig, i Hafjell.