Spring til indhold

Brug for en fugepistol

Den rette fugepsitol

I er ved at få lagt sidste hånd på jeres projekt om at få isoleret huset godt og tæt. Der har været besøg af adskillige energieksperter, isolatører og montører. I har nemlig været hele pakken igennem: Der har været tjek af hulmurene. De har fået en fornuftig efterisolering, så det, skal I ikke tænke, på i de næste mange år. I har også fået suppleret den eksisterende loftsisolering. Kælderens gulve har også fået en ekstra membran lagt ind. Det fik i gjort, så I er sikret imod radon. Men også for at være sikre på, at isoleringen dernede er god. De nye vinduer inde i de to værelser, der vender mod vest, blev sat i for en uge siden. Det er blevet pænt – og I kan faktisk allerede nu mærke, at huset holder godt på varmen igen.

Fugning omkring vinduerne

Her i weekenden, der kommer, skal I bare lige gå det hele efter. Der er lidt æstetiske problemer med fugerne i murene, efter at isolatørerne havde været på besøg. Din mand har besluttet, at han lige vil gå efter med en fugepistol, så han kan få dem pæne igen. Han vil også lige tjekke ved de nye vinduer. Du ved godt, at æstetikken egentlig ikke er grunden til, at han vil fuge. Du ved også godt, at arbejdet er gjort pænt og effektivt. Du ved også godt, at din mand bare har brug for at få sit eget lille projekt her. Han vil derfor tage til byggemarkedet og købe en ny fugepistol. Den gamle, han har, er ikke så god længere. Det er en undskyldning for at få lov til at få trangen til at forbruge og skabe tilfredsstillet. Ligesom, når du selv går på indkøb og pludselig kommer hjem med forskellige, små pyntegenstande til huset. Trangen til forbrug og til at skabe noget for hjemmet. Det er helt ok.

Besat af en fugepistol!

Men det er bare lidt for meget at høre din mand tale om den fugepistol, som han vil købe. Skal det være en manuel, eller en batteridrevet fugepistol? Han diskuterer fordele og ulemper med dig og sig selv. Mest sig selv. Du kan høre, at han hælder til, at det skal være en batteridrevet fugepistol. Fordelen ved den batteridrevne er, at den kan sørge for, at presset som fugemassen bliver sprøjtet ud med, er konstant. Det giver pænere fuger og kan bruges over lange linjer. Ulempen er, at den er lidt tungere at holde.

Fordelen ved en manuel fugepistol er, at den er let at holde. Men det kan være lidt svært at holde et konstant tryk, så den er bedst til korte linjer, der skal fuges. Ok, øvelse gør mester. Men du ved, allerede inden din mand tager i byggemarkedet, at han vil komme hjem med en batteridreven fugepistol. Det er helt i orden med dig. Hvorfor skal han ikke have en ny fugepistol, som han kan lege med. Vi har alle brug for legetøj. Og er det nyttigt legetøj, som sikkert kan bruges til at få fuget den der revne ved ventilatoren nede i kælderens badeværelse op, så er det da fint.