Spring til indhold

Coaching rækker dybt

Mand med stress

Hvad gør du, hvis du har en meget lille familie, og den bare ikke er familie? Du har måske en svoger, en svigerinde og en nevø, hvoraf du måske har været i jævnlig kontakt med en af dem. Men de andre 2 har du sådan set ikke set eller haft noget at gøre med i flere år. Der sker, så det, at det familiemedlem, du har haft kontakt med, er gået bort. Hvad gør du? Tager du aktivt kontakt til de andre familiemedlemmer – eller vælger du at indse, at den pukkelryggede familie ikke er til stede for dig i en fase i dit liv, hvor du faktisk har brug for at kunne dele gode minder om et elsket menneske om et menneske, som måske ikke var det nært i dit liv, men som du dog holdt af.

Har du fået stress?

Du får stress. Det følelsesmæssige pres i sådan en situation er stort. Du har nemlig flere forskellige flader, som du skal håndtere – rationelt, følelsesmæssigt og praktisk. Du skal måske være der for enken. Bare være et par gode ører, der hører om sorgen, bitterheden, befrielsen og al den undren, der kommer, når ens ægtefælle forlader en uden at ville det. Du skal måske håndtere nevøens raseri over, at hans far bare ikke eksisterer mere. Det er en stressende situation at være i – og der er ingen, der kan fortælle dig, hvor lang tid det vil tage, inden du selv kan finde ro til måske at sørge lidt – eller bare være dig selv igen. For du er blevet kastet ind i en familiekrise, som du slet ikke ville være en del af – normalt.

Hvad kan du gøre for at komme igennem denne besværlige og bizarre periode i dit liv?

Jeg fik hjælp med coaching

Jeg kan ikke sige, hvad du skal gøre. Jeg kan kun fortælle dig, hvad jeg gjorde, da jeg pludseligt befandt mig i sådan en situation. Jeg kontaktede en coach i Aarhus. Her bor jeg. Jeg fik fat i en coach, som var villig til at lytte og hjælpe mig igennem den svære periode. Det var en befrielse for mig at få lov til, bare at tale og at høre et fremmed menneskes reaktioner på hvad det var jeg talte om. Det blev en befriende session for mig en gang om ugen at kunne tale om mine problemer og få dem sat i relief til resten af min omverden. Og hvorfor det?

Fordi, når vi bliver kastet ind i uoverskuelige situationer, har vi en naturlig tendens til bare at ville overleve. Vi vil bare op til overfladen – og det betyder, at vi ignorerer os selv og de behov, vi har. Det gjorde jeg. Min coach i Aarhus hjalp mig med at finde mig selv i roderiet, som jeg befandt mig i. Hun hjalp mig med at få fundet tilbage til mit gamle selv. Og det skal hun have inderligt tak for. Derfor: Har du det dårligt. Befinder du dig i et kaos. Har du bare ikke styr på din tilværelse, så tag kontakt til en god coach. Han eller hun kan også fortælle dig, om du har stress!