Spring til indhold

Fillers og Botox

Botox og fillers hos speciallæge

Nu har du så gået og overvejet det i lang tid. Du har besluttet, at du skal have en botox behandling, så du kan komme af med rynkerne omkring munden. Færdig. Bum. Sådan skal det være. Du vil gerne se friskere ud. Du vil gerne være smuk – og som tingene er lige nu, er du slet ikke glad for dig selv. Rynkerne har fået dig i dårligt humør.

Botox først

Ok, du har taget din beslutning. Men lad nu være med at ringe til en speciallæge og bestille tid til botox behandling uden at tale med ham om det først. Det kan nemlig godt være, at en botox behandling ikke er det rigtige for dig. Ved du egentlig, hvad en botox behandling går ud på? Det kan nemlig sagtens tænkes, at en filler behandling vil være meget mere effektiv og passe bedre til det, du gerne vil opnå: At komme af med rynkerne. Det er noget, som speciallægen kan fortælle dig om.
Du har måske tænkt på botox behandling, fordi det er en betegnelse, som vi ofte bruger i daglig tale uden egentlig at vide, hvad vi taler om.

Fillers er noget andet

Der er nemlig forskel på en botox behandlinger og behandlinger med fillers som dem, du kan få her. Og hvad er forskellen så?

Ja, jeg kender ikke hele svaret. Men jeg ved så meget, at jeg kan fortælle dig, at en botox behandling ofte fungerer, ved at den lammer muskulaturen under huden, og derved bliver huden ikke så rynket. En filler behandling gør noget andet: Den fylder simpelthen, tomrummet under den slappe hud ud, så huden fremstår glat igen. Groft sagt. Den ene lammer, den anden fylder. Din speciallæge vil kunne fortælle dig meget mere om forskellen på de to behandlinger. Og naturligvis han også kunne forklare dig, hvad det er for nogle midler, der bliver sprøjtet ind i – eller under huden.

Ofte smart at kombinere dem

De fleste mennesker, som har fået gjort noget ved rynkerne, vil da nok også fortælle dig, at de har fået en kombineret behandling, hvor der er blevet både fillers og botox. Hvis de altså vil tale om det. Det er ikke noget, vi sådan går rundt, og råber højt om til hverdag. Men måske har du en veninde, der har fået en behandling. Det var måske hende, der fik dig til at tage beslutningen om, at du også skal have gjort noget ved rynkerne. Tal med hende. Hun vil naturligvis fortælle dig sin historie. Du skal derfor være forberedt på, at du måske ikke skal igennem den samme behandling som den, hun fik.

Det er her, at lægen kommer ind i billedet. Det er her, at det er vigtigt, at du taler ærligt med speciallægen om dine rynker og dine ønsker. Du vil jo gerne se lidt yngre og mere frisk ud, uden at dit ansigt bliver uigenkendeligt – eller kommer til at virke stift. Din mimik skal bevares. Du skal være glad for, at du brugte tid og penge på en botox behandling. Så: lyt til din veninde, tal med speciallægen, overvej mulighederne. Når du har gjort det, så kan du tage den endelige beslutning.