Spring til indhold

Hygge er hjemmesko

Kolde vinterdage

Det er slet ikke underligt, hvis salget af hjemmesko er steget gevaldigt over de sidste måneder. Vi har jo set priserne på naturgas og el stige med en skræmmende hastighed. Og for at spare lidt på varmeregningen har vi måttet tage vores forholdsregler. Vi har skruet lidt ned for termostaterne. Vi har lært at strikke uldsokker. Det er koldt at gå på stuegulvet i almindelige bomuldssokker. Og ja, vi har været på udkig efter nogle gode hjemmesko til kvinder- gerne Shepherd, mænd og børn.

Det er en vane

Egentlig var det ikke lige det, vi havde lyst til at gøre. Men det var nødvendigt. Altså det her med at lære at bruge hjemmesko. Men nu har vi lært det. Vi har lært at finde os i, at de ikke altid står på fin rad og række, når vi ikke er hjemme. De ligger oftest hulter til bulter i en bunke på gulvet. Dér, hvor de blev smidt, lige inden vi gik ud af døren for at komme i skole og på arbejde. Det gør ikke noget.

Det er indbegrebt af hygge

Vi har nemlig også lært, at hjemmesko er hyggelige. Der er noget utroligt, hyggeligt i at høre den der klaprende – eller slæbende – lyd af sko, der ikke sidder stramt på foden. Vi har da også allerede fundet det næste par, vi vil købe, fordi vi ved, at på et tidspunkt bliver dem, vi købte på tilbud, bliver så slidte, at de skal udskiftes. Vi har varme fødder – i et køligt hus. Vi bliver ikke forkølede eller syge, fordi vi går og fryser. Og ja, det gør sådan set ikke noget, at børnene har skoene på, når de sætter sig til rette i sofaen med deres smartphone for at spille et spil. Skoene sviner ikke møblerne til.

For mange af os er hjemmesko blevet en del af hverdagen. Et nyt, lille, hyggeligt element.