Spring til indhold

Hvad er billigt i København?

En hurtig låsesmed i København

Det er dejligt at tænke på, at det danske samfund er åbnet igen. Vi har taget maskerne af. Vi har lov til at gå i byen, og vi nyder at kunne komme i biografen igen. Vi nyder, at vi er ved at komme tilbage til det, vi kendte før Covid. Og ja, en bekendt har da også været en tur i byen for at fejre, at man kan gå på bar. Danse. Møde mennesker og nyde livet. Han mødtes derfor med sine venner. De gik i byen og flirtede med søde og smukke piger. De drak nogle øl og havde en rigtig, sjov aften. På et tidspunkt blev han dog træt og ville hjem. Så han tog sin jakke på, sagde på gensyn til vennerne og gik. Og hvad skete der så: Han havde ikke været opmærksom på, at når vi nu igen kan være sammen og more os, så skal vi alligevel være opmærksomme. En lommetyv havde nemlig fisket hans lille tegnepung, hvor han gemmer nøglekortet til sin lejlighed væk fra jakken. Han opdagede det, da han sad i bussen hjem.

Brug for låsesmeden

Nøgle og betalingskort var væk. Heldigvis havde han ikke taget min vens telefon, så han kunne ringe efter en billig låsesmed, som forhåbentligt kunne, og hjælpe ham med at få døren til hans lejlighed op. Se, det er ikke en helt nem opgave at finde en god og billig låsesmed i København efter klokken 2 om natten. Det er sin sag at få en dør som låses elektronisk op, uden at det sætter en masse alarmer i gang, og uden, at det påvirker andre låsesystemer i den samme bygning. Samtidigt skal der også en del dokumentation til, som viser, at du faktisk bebor lejligheden, førend låsesmeden kan kaste sig ind i opgaven og få døren op. Det har selvfølgelig noget med sikkerheden i bygningen at gøre. Og sikkerheden skal vi respektere. Der bor jo også andre mennesker i bygningen. De skal også føle sig sikre.

Hurtig service

Min bekendte var heldig. Han fandt en låsesmed her i København, som kunne komme og hjælpe ham. Det var bare ikke en rar oplevelse for min bekendte. Han måtte fremsende dokumentation for, at han var, hvem han sagde til låsesmeden den kommende dag. Han måtte finde sig i, at låsesmeden opkrævede et ekstra beløb, fordi ydelsen blev udført meget sent om natten. Men sådan er det. Min kammerat har dog lovet, at han vil være mere opmærksom i fremtiden. Han skal ikke nyde noget af at skulle finde en låsesmed i København langt over midnat. Det er ikke sjovt. Det kan være svært.

Har du været låst ude?

Har du nogensinde været ude for en lignende oplevelse: At stå der ved hoveddøren nede på gaden og opdage, at du har brug for en låsesmed? Det er da en trist afslutning på en glad aften i byen sammen med vennerne. Det eneste, du har lyst til, er jo bare at komme ind og sove, så du kan være frisk næste dag. Helt sikkert er det en ødelæggende oplevelse at stå der midt om natten og have brug for en låsesmed.