Spring til indhold

Hvad er recovery boots?

Recovery Boots

Ok, vi skal være i form. Vi træner. Nogle af os udvikler os til at blive topatleter. Vi konkurrerer på de internationale baner, og vi bruger timevis hver dag på at træne. Heldigvis får vi sponsorater. Ellers ville det ikke kunne lade sig gøre at være atlet på topplan. Der er rejseomkostninger. Der er udgifter til hotelophold. Tro ikke, at landsforbundet har midler nok til at kunne dække alle omkostningerne, så vi skal til fx de Olympiske Lege. Der er nogle omkostninger, som vi alle må dække. Ikke kun som sportsfolk på topniveau. Også som almindelige mennesker, der har familie, hus og hund.

Hverdagen

Regningerne skal betales. Gebyrer for medlemskaber i klubber til abonnementer mv. skal betales. Og sommetider bliver det bare for meget for familien, at vi er til træning i 8 – 10 timer hver dag. 7 dage om ugen. Og når vi endelig får en fridag – fordi den bliver givet til os – så bliver den ofte brugt til bare at restituere. Vi kan nemlig ikke bare tage fri, når vi har lyst. Vi kan ikke flekse vores tid. Fridagen bliver brugt til at komme til hægterne efter en lang uge – måske flere ugers hård træning. Og ofte betyder det, at vi bare er hjemme i vores eget hjem, at vi ligger på sofaen og glor på et ligegyldigt TV-program bare for at få tankerne væk fra træningen og vores sport.

Recovery Boots forklaret

Et middel, som nogle af os har fundet, og som kan hjælpe os til at være lidt mere aktive – når vi er hjemme sammen med familien – er Recovery Boots som dem du kan se her. Recovery Boots er sådan et par støvler, vi kan tage på. De danner ligesom en bandage på en hest. De indeholder dog magneter – eller hvad det nu er – som vi kan lægge på de ømme muskler efter træningen. De kan så tilsluttes en energikilde, som bevirker, at de begynder at massere vores ben. Det giver en lettelse i benmusklerne, så vi hurtigere kan komme op og stå – eller ud af sengen. Vi kan programmere vores Recovery Boots, så intensiteten af den massage, de giver os, passer til vores træthed. Ja, det er ikke så nemt for dig at forstå, at som atlet på topniveau, så er vi altid trætte, når vi har fri. Men sådan er det. Tro ikke, at den person, der smiler bredt under et interview med en sportsjournalist, altid er i topform. Oftest er vi trætte og har mest af alt bare lyst til at ligge derhjemme – med et par Recovery Boots på de trætte ben og lege med vores lille barn, som måske lige har fået den første tand, eller lige har lært at sige ”far”.

De har været min redning

Recovery Boots har været min redning. De sørger for, at jeg faktisk har mere energi, når jeg står op efter en halv times tid på sofaen. De sørger derfor for, at jeg kan være meget mere med i familielivet. Og det er værdifuldt? Skal man være topatlet for at kunne bruge Recovery Boots? Nej, Recovery Boots kan også bruges af sportsfolk, der bare gerne vil have det behageligt i deres hverdag.