Spring til indhold

Kiropraktisk behandling

kiropraktik

Hvis du læser medicin på et af universiteterne her i landet, så er det sikkert din drøm at blive læge. Det her med at hjælpe syge mennesker har bare altid ligget dig på sinde. Og du ved, at du gerne vil ud og rejse. Så din plan er at færdiggøre dig som læge og så eventuelt bliver udsendt som læge til et land i nød. Fx til Afrika. Det kan være en god introduktion til livet som læge. Det er fint. Det er smukt – nobelt. Men det er ikke helt realistisk. Du startede først på medicinstudiet her i september. Der er en meget lang vej, som du skal lægge bag dig, inden du bliver læge. Men læge, det skal du nok blive. Med mindre, at du naturligvis undervejs i studiet finder ud af, at du vil i en anden retning. Det kan godt være, at du på et tidspunkt hellere vil arbejde med fysioterapi. Eller kiropraktik.

Samarbejder med læger

Det er noget, du skal overveje, når du eventuelt bliver introduceret til supplerende eller alternative behandlingsformer. Det er jo sådan, at de fleste praktiserende læger i dag samarbejder med både fysioterapeuter, kiropraktorer, akupunktører og massører.

Og du skal naturligvis lære om de særlige kundskaber, som disse behandlere har. Er du fx klar over, at kiropraktisk behandling slet ikke involverer medicin? Det kan godt være, at kiropraktorens patient har brug for medicin. Men en kiropraktor udskriver ikke recepter. Derfor skal der være et samarbejde imellem kiropraktoren og lægen, hvis patienten skal have både medicin og kiropraktisk behandling. Det er naturligvis det samarbejde, du også skal lære om. Enhver behandler fungerer på sin særlige måde – og har særlig ekspertise.

Den etablerede kiropraktor

Tag nu kiropraktoren her https://kiropraktor2750.dk/ som eksempel igen. De fleste kiropraktorer har et eller andet område, som de specialiserer sig i. Det kan være, at de udvikler særlige teknikker til at hjælpe mennesker, der lider af hovedpine.  Det kan også være, at de lægger det meste af deres fokus på mennesker, der har smerter efter sportsskader. Fælles for alle kiropraktorer er, at de ved meget om rygsmerter, og at de behandler ved at manipulere muskler og knogler. De bruger deres hænder til at trække og skubbe muskler og knogler på plads. Kiropraktisk behandling går nemlig ud på at lokalisere, hvor kilden til smerten ligger – og gøre noget ved den. Det kan være, at du har enorme smerter i venstre overarm. Du tror det er en musearm. Men i virkeligheden, så er det en smerte, der fremkommer, fordi der er en lille nakkehvirvel, der har forrykket sig en lille, bitte smule i rygsøjlen. Den hvirvel skal tilbage på plads. Og det er det, kiropraktoren kan. Han – eller hun – kan skubbe den tilbage på plads. Og du bliver smertefri.

Så, når du nu kommer lidt længere i dit medicinstudie, så tænk også på, at du skal lære at samarbejde med andre behandlere. Og ja, du skal selvfølgelig selv vælge i hvilken retning du vil gå med dit studie. Du skal selvfølgelig følge dit hjerte – og din fornuft. Det er vejen til succes.