Spring til indhold

Kreativ brusedør

Der er brug for innovativ tænkning. I er ved at flytte ind i den nye lejlighed, som I købte for nogle måneder siden. I har gået og malet overalt. Alle elinstallationer er blevet tjekket. I har fået sat nyt gaskomfur og gasovn i køkkenet. Emhætten (fjernstyret!) er endelig ankommet – og den er blevet sat op. Køkkenet fungerer perfekt. I mangler bare lige det allersidste: Brusenichen ude i badeværelset. I har fået sat nye klinker på væggene derude. Der er lagt et flot gulv, som er behageligt at stå på, om morgenen – i bare tæer.

Unormal form

Det er bare sådan at badeværelset har en besynderlig form. Det er ikke et firkantet rum, som er nemt at dele op i zoner. Og nu, hvor toiletkummen og håndvasken er blevet placeret, så er der kun et skævt hjørne tilbage, hvor der er plads til brusenichen.

Men hvordan får man sat en bruseniche op i et skævt hjørne? En bruseniche er jo firkantet. Den har rette vinkler. I vil ikke mure en bruseniche. Det er simpelthen for besværligt, og det vil faktisk tage meget plads i det lille rum. Hvad gør I?

Et par kreative brusedøre

I tænker jer om, og finder frem til, at to brusedøre som her, som kan åbnes og lukkes op imod hinanden, vil være den bedste løsning. En almindelig brusedør er fleksibel og kan som regel hænges op direkte på en væg – og svinge 180 grader rundt. Og det betyder, at hvis I køber to brusedøre, og sætter en op på hver af væggene, der danner det skæve hjørne, så kan I faktisk danne en bruseniche, der passer til jer. I kan vælge at slå dem imod hinanden på langs med den ene væg – og få en større niche. Eller I kan vælge at slå dem imod hinanden, på den korte led – og få en mindre bruseniche. Det er en rigtig god idé.