Spring til indhold

Kunsten at pudse uden striber

Vinduer uden striber

Vi, der bor i lejlighed, har en fordel, som mange, der bor i hus, ofte misunder os: Vi har ikke så mange vinduer at skulle pudse. Naturligvis kommer det an på, hvor stor lejligheden er, og hvor moderne den er. Der findes jo en masse nye lejligheder, hvor meget store partier af ydermurene faktisk udgøres af glas, som skal pudses. Men bor vi fx på Østerbro eller Vesterbro, så er det ofte, forholdsvis små dannebrosfag, vi har i væggene – og de sidder som regel ikke så højt oppe, at vi har brug for stiger eller taburetter for at nå helt op til vinduernes øverste kant.

Udfordring udvendigt

Det kan dog være noget af en udfordring at få pudset vinduerne udvendigt for os. Det er nemlig ikke særlig sjovt at hænge ud ad vinduets ene fag for at kunne få pudset det andet fag. Det kan være svimlende at sidde der i vindueskarmen og pudse vinduer udvendigt i 3. sals højde. Og endnu mere svimlende, jo højere oppe i bygningen vi bor. Du kender måske situationen? Du er i færd med at gøre rent i hele hulen. Sådan rigtig rent. Med ekstra fokus på alle hjørnerne og under møblerne. Og med vinduespudsning. Så længe vinduespudsningen sker indvendigt, er der ikke nogen problemer. Men lige så snart du skal til at pudse dem udvendigt, bliver du skræmt. Faktisk bange for at falde ud af vinduet. Der er langt ned fra 2. eller 3. etage.

Få professionelle til det

Hvis jeg var dig, så ville jeg ringe efter en vinduespudser på Østerbro – eller en vinduespudser på Vesterbro – eller Nørrebro for den sags skyld. Bare en vinduespudser i København, som kan komme og få ordnet vinduerne udvendigt.
Det vil give dig trygheden, du har brug for. Du behøver nemlig ikke at hænge ud ad dit vindue for at få det rent. Og en professionel vinduespudser kan helt sikkert få det gjort pænere end du selv kan. Der vil ikke være striber på vinduerne. I det mindste udvendigt, hvis den vinduespudser i København, som du bestiller, kun skal pudse dem udvendigt.

Han har nemlig professionelt udstyr, som sikrer ham, når han arbejder højt oppe. Han har også professionelt udstyr til selve jobbet. Fx så har han en vandsprøjte. Sådan en vandpistol kan man sige, som sprøjter vandet på vinduerne. Vandet har en bestemt temperatur, der er meget varmere end vandet i din hane. Det sikrer, at alt snavs fra vinduerne bliver fjernet, fordi det er så varmt. Og det er en fordel. Vi lægger måske ikke mærke til det til hverdag. Men der er faktisk meget snavs, som sætter sig på vinduerne fra trafikosen. Også selv om vi er blevet bedre til at bruge miljøvenligere biler! Det er snavs fra trafikosen, som sætter sig, som striber på vinduerne.

Miljøbevidst vinduespudsning

Samtidigt er vinduespudserens vandforbrug mindre, end hvad du ville skulle bruge til at få et halvgodt resultat. Der findes miljøvenlige vinduespudsere i København, som er meget opmærksomme på, at vi skal bruge de ressourcer, vi har til rådighed med omtanke. Brug dem.