Spring til indhold

Fandt en lokal på Frederiksberg

Glemt nøgle

Der er panik i dit sind. Du er lige kommet hjem efter en forretningsrejse. Du står ved hoveddøren og fisker i dine lommer efter dine nøgler. Du ved, at du tog dem frem fra tasken i morges. Lige efter at du havde sat dig i flysædet. Og du ved, at du lagde dem i højre lomme på din jakke. Den, der har en lille lynlås. Det er sådan et ritual du altid laver, når du flyver hjem efter en forretningsrejse. Men nu kan du bare ikke finde nøglerne i lommen. Du kan sådan set heller ikke huske, om du virkeligt fik lynet låsen på lommen, lige inden du lagde jakken op på hylden over dit sæde i flyet. Klokken er ca.  1:00 om natten.

Du vil ikke vække hele familien. De sover. De skal have deres nattero. Selv om det er en lun nat – for årstiden – så er det godt nok irriterende at stå der foran døren til sit hjem og lede efter en nøgle. Du overvejer, om du skal ringe din hustru op. Hun har jo altid sin mobil ved siden af sig. Vække hende. Få hende til at lukke dig ind. Du vælger, ikke at vække hende. Hun har travlt. Den sidste SMS, du fik fra hende fortalte, at hun har et møde kl. syv i morgen tidlig.

Oplukning i en fart

Hvad gør du? Du fisker din mobiltelefon frem. Slår ’flymode’ væk. Går på nettet og leder efter en låsesmed på Frederiksberg og finder denne: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/.  Du får adskillige forslag på låsesmede på Frederiksberg frem. Du scroller igennem listen. Finder én låsesmed, der reklamerer med, at han tager nattevagter: ”Du skal bare ringe til mig – også midt om natten.” Du ringer op til den pågældende låsesmed på Frederiksberg. Der bliver svaret lige med det samme. Du forklarer, at du ikke kan finde din nøgle til dit hus. Spørger. om han kan komme hurtigt og lukke dig ind. Du siger intet om, at din familie er hjemme.

Låsesmeden er lynhurtig

Du får at vide, at han vil være hos dig om ca. 20 minutter. Han skal lige have tøjet på. Du venter. Han kommer. Han får åbnet låsen for dig. Du takker ham og betaler ham. Du lister ind i dit hjem. Der er lys inde i stuen. Det er lidt usædvanligt. Din hustru sidder i sofaen. Fuldstændigt opslugt af at læse et eller andet på sin IPad. Du hilser stille på hende. Hun spørger, om du har haft en god rejse hjem. Hun har slet ikke registreret, at du faktisk er lidt ophidset over, at hun ikke lagde mærke til, at døren blev åbnet på en anden måde.

Lidt flov over det med nøglen

Du fortæller hende, at du havde en fin rejse hjem. Der var bare en lille forsinkelse i afgangen. Det er derfor du kommer så sent. Du fortæller hende ikke noget om, at du måtte have fat i en låsesmed på Frederiksberg, fordi du ikke ville vække hende. Hun smiler, imens hun læser. Tager din hånd. Ser på dig og spørger om, hvorfor i alverden vækkede du hende ikke. Hun hørte godt, at du stod der og rumsterede sammen med låsesmeden.