Spring til indhold

Microsoft specialister

Microsoft Office

Der er vist ikke nogen tvivl om, at Microsoft er en af de største teknologivirksomheder i verden. Firmaet tilbyder da også mange gode løsninger, som vi bruger i vores dagligdag. Vi kender alle til Microsoft Office – eller Microsoft 365, som det hedder i dag. Vi bruger dagligt nogle af de applikationer, som kommer i familiepakken, som man kan abonnere på. Og ja, skolebørn lærer at bruge dem meget tidligt. Og ja, vi kan få Office til Android eller til IOS systemer. Så det er næsten umuligt ikke at kende bare lidt til de mest anvendte applikationer. Og kender vi lidt til en applikation, så har vi ikke så svært ved at lære en anden at kende. Logikken og brugerfladerne er jo næsten de samme. Det giver en sikkerhed for, at det ikke går helt galt, første gang, vi bruger en ny applikation.

Specialister i Office

Men vi bliver ikke Microsoft Office 365 specialister. Det tager vi os ikke tid til. Og vi har muligvis heller ikke behov for at vide alt om alle applikationerne. Heldigvis er der noget, der hedder nysgerrighed. Og ofte så stifter vi bekendtskab med en af Microsofts applikationer ved et tilfælde – eller fordi vi keder os over at skulle udføre en bestemt opgave i Word. Vi opdager derfor, at der er noget, der hedder Publisher. Vi lærer, at det er et lille værktøj, som kan hjælpe os med at lave fx en liste over adresser, et takkekort eller en plakat, så den er flot og fanger øjet.

Det med Word

Vi behøver derfor ikke at sidde og lede i Word efter en skabelon, der kan lave et lignende dokument. Og ja, hvis vi ikke bruger applikationerne til hverdag, så glemmer vi dem med mindre, at vi bliver glad for dem med det samme.
Office 365 specialister kender til alle applikationerne, og de kan håndtere dem fejlfrit. De eksperter har sikkert også brugt mange timer på at lære applikationerne godt at kende. De har så den fordel, at de skal bruge mindre tid på at skabe et projekt – fx en bryllupsinvitation i Publisher, eller skrive en festsang i Word – end vi selv skal.

Faktisk kan det være ret sjovt at udforske nogle af de mange applikationer, som Microsoft Office pakken indeholder. Det tager tid. Ja. Men kender vi lidt til en applikation, er vi nok ikke så bange for at udforske den meget mere. Og vi vil opdage, at den kan mere end vi umiddelbart tror.

Peoplenet er bare gode

Og der kan jo godt ske det, at vi en dag skal arbejde professionelt med en anden og meget mere kompliceret applikation. Fx som grafisk designer. I sådan et tilfælde, vil det være værdifuldt at kende til de små applikationer, som Office indeholder. Gør vi ikke det, ja, så må vi nok henvende os til en Office 365 specialist, og bede om at få nogle lynkurser, så vi kan imødekomme de krav, der bliver stillet til os. Det vil der aldrig være noget forkert i at gøre. Så vi skal huske: Der sker intet ved at udforske Office pakken. Det er aldrig forkert at spørge en Office 365 specialist om hjælp. For eksempel er Peoplenet i Danmark meget effektive.