Spring til indhold

Retssag efter bolighandel

retssager og advokat

En bolighandel involverer ret meget papirarbejde. Der er mange rapporter, der skal tjekkes. Der er mange papirer, der skal underskrives. Der skal laves om på skødet. Der skal tinglyses. Og ja, jeg ved ikke hvad. Det er derfor en god idé altid at have en god boligadvokat ved din side, når du enten køber eller sælger et bolig. Boligadvokaten vil nemlig kunne tage sig af størstedelen af alt papirarbejdet, der er forbundet med en bolighandel. Du skal bare være ham eller hende, der skriver under på papirerne.

Aldrig uden hjælp

Der er godt nok nogle mennesker, der mener, at det ikke er nødvendigt at have en boligadvokat med sig i sådan en handel. De mener at en boligkyndig er tilstrækkeligt. Det kan godt være, at det er sandt. Men, hvis du køber bolig for første gang, så vil jeg på det kraftigste råde dig til at have en boligadvokat med dig – lige fra starten. Det kan nemlig vise sig at være guld værd. Når du køber bolig for første gang, så er der nemlig mange ting, som du slet ikke har kendskab til – eller overhovedet tænker på.

Tilstandsrapporten

Det kan godt være, at du har hørt, at du skal læse tilstandsrapporten over boligen, du vil købe, grundigt, inden du skriver under på en købsaftale. Det skal du da også. Du skal bare vide, at ofte er tilstandsrapporterne mangelfulde. Og sælger kan have fikset lidt i boligen. Dels, for at skjule en eventuel fejl eller mangel. Dels, for at hæve prisen, du skal betale.  Har du erfaringen og den nødvendige viden til at kunne se, hvor og hvordan, der er blevet fikset i boligen? Måske har du en byggekyndig kammerat, der kan advare dig. Men kan du altid regne med, at han har kunnet se alt? Nej.

Advokat til retssager

Du kan derfor risikere at lave en dårlig handel. Du kan også risikere, at du bliver nødt til at lægge sag an imod sælger af boligen. Du vil derfor få brug for en advokat til retssager, som skal føre sagen for dig. Og det kan være svært at finde den rette advokat, der kan gøre det. Advokater til retssager er nemlig ikke specialiserede i bolighandler og sager om fejl og mangler i boliger. De har erfaring med fx erstatningssager, straffesager – og kun i sjældne tilfælde – med sager, der handler om boliger.

Derfor er det nødvendigt, at du henvender dig til en boligadvokat, når du køber din første bolig. Det vil nemlig sikre dig, at du ikke laver en dårlig handel. Ok, boligadvokaten kan ikke give dig sikkerhed for, at der ikke er fejl og mangler i din nye ejendom. Men han vil helt sikkert kunne være den advokat til retssagen, som skal køres imod sælger, hvis du opdager, at der er en fejl eller mangel i din bolig. Denne advokat vil nemlig kende til hele forløbet, som handelen skete under. Han eller hun vil derfor stå stærkere i en eventuel retssag. Og du slipper for at skulle lede efter en advokat til retssager, der involverer boliger, senere. Du kender nemlig allerede den helt rigtige advokat.