Spring til indhold

Solafskærmning til erhvervsbrug

Solindfald på et kontor

Vi er på vej ind i sommeren. Solen står højt på himlen. Og ja, her er lyst. Sommetider er der så meget lys, at du faktisk trækker dine gardiner for, når du arbejder hjemmefra. Det er nemlig irriterende, at du næsten kan spejle dig i skærmen, som du arbejder ved. Men altså, det her med at trække gardinerne for, når solen skinner – er det ikke lidt den omvendte verden? Her har vi gået og ærgret os over skydække og regn, og nu skal, vi så til at trække gardinerne for, fordi ellers kan vi ikke få noget fra hånden. Og pengene skal jo tjenes. Der skal brød på bordet.

Når vi møder på kontoret, så sker der det samme: Alle beder dig om at trække de små gardiner for, så de ikke bliver forstyrret af lyset. Bliver vi nogensinde tilfredse med det, vi har? Ja, du spørger dig selv. Du er dog glad for, at du bor i et hus, hvor du selv kan bestemme, om gardinerne skal trækkes for eller ej. Og når du arbejder hjemmefra, så gør du, som det passer dig – for det meste.

På hjemmekontoret

Det har dog ikke afholdt dig fra at overveje at ændre lidt på hjemmekontoret. Din tanke er jo, at der sikkert findes en pænere løsning end at skulle trække de hæslige, storblomstrede gardiner for, som din mor gav dig, da I flyttede ind. De blev placeret inde i det værelse, som du bruger som hjemmekontor – og du har sådan set ikke tænkt på, at du ikke brød dig om gardinerne før. Men efter at have siddet og set på dem i skønt vejr, hvor du har været nødt til at arbejde, er tanken om, at du skal undersøge, hvad der findes af solafskærmning til erhverv og kontor.

Persienner måske

Der er massevis af muligheder. Du kunne fx kigge nærmere på, hvad der findes af persienner. Persienner bruges ofte som solafskærmning. De fungerer ikke på samme måde, som gardiner gør: De kan indstilles, så du ikke lukker alt lyset ud. De kan dog også danne en total mørkelægning af rummet, hvis du virkeligt har brug for det. Det er fordelen med persienner. Nogle kan du få leveret, så de sidder inde i dit vinduesrude. Det vil måske være en løsning, du skal have i tankerne, hvis du nogensinde skal have skiftet vinduet ud. De fleste persienner er dog beregnet til at blive monteret indvendigt, så du har nem adgang til dem. Og ja, nogle kan du få med en remote control, så du ikke engang behøver at rejse dig fra din stol. Du skal bare trykke på en knap, så lukker/åbner persiennerne sig. Smart.

Hjemmearbejde har visse fordele

Lige nu, hvad gør du så? Ja, du er træt og sløv af varmen og det lidt dovne, mørke lys i dit kontor. Så du har besluttet at rykke hjemmekontoret ud på terrassen. Du vil sætte dig ved havebordet – under parasollen – og som ekstra solafskærmning tager du din basketballkasket med dig. Den kan danne skygge for dig på den helt rigtige måde. Og så håber du bare på, at der ikke kommer et opkald fra en vigtig kunde.