Spring til indhold

Spadserestok i luksusudgave

Lækker spadserestok

Nu er julen for længst forbi. Der er dog stadig nogle mennesker, som ikke har haft tid til at bytte en eller to af de gaver, de fik endnu. De har måske talt med butikken, som gaven blev købt i, og har fået en aftale om, at de kan komme inden udgangen af januar. Det er fint. De får lov til at bytte en gave, som de ikke er glad for. Men har du tænkt på, at de måske ikke fandt tiden i tide, fordi de faktisk har brug for din hjælp til at få byttet gaven?

En fin spadserestok

Et eksempel: Din bedstefar fik en virkelig fin spadserestok i julegave af dig. Du havde tænkt, at han trængte til en ny. Han går jo hver dag en lang tur. Mindst en times varighed. Så du købte en stok, der er lavet af metal til ham. Den er sammenklappelig, og den er nem at få med sig i bussen. En praktisk og fornuftig gave. Men det var bare slet ikke sådan en stok, han i virkeligheden ønskede sig.

Din bedstefar er nemlig glad for at gå i teateret. Og han ville sådan set helst have en luksusstok. Sådan en, der er håndlavet, og som ikke er, så ridset og ’brugt’ som den han plejer at gå tur med. Når man skal i teateret, klæder man sig jo på til det. Lidt pænere tøj – måske også et slips. Og stokken er en del af påklædningen. I hvert fald for din bedstefar. Han sætter pris på at give andre mennesker et godt indtryk af sig selv, når han skal i teateret. Du havde bare ikke tænkt på, at en af de luksusstokke i træ, som man faktisk kan købe, ville være den perfekte julegave til ham. Det fik han fortalt dig på en elegant måde – og I blev derfor enige om, at I skal bytte den, du gav ham.

Luksusstokke i træ

Derfor har du nu aftalt med ham, at du lige vil undersøge markedet for luksusstokke i træ, inden du besøger ham på fredag. Du har nemlig påtaget dig opgaven at sende den forkerte stok tilbage til shoppen, som du købte den i. Du vil samtidigt udnytte tiden bedst muligt og få bestilt en luksusstok af træ til ham. En, han selv kan lide. Så lige nu sidder du med din IPad og kigger på stokke. Og ja, der findes luksusstokke i træ i massevis. De er flotte. Nogle er håndlavede. De er lakerede, men man kan alligevel se træets årer. Der er stokke, der er lavet af lyst træ – og af mørkt. Der findes luksusstokke med håndtag i metal.

Du finder hurtigt ud af, at det er det bedste, hvis I kigger på stokkene sammen, så din bedstefar kan vælge, hvilken stok han gerne vil have med sig i teateret. Udvalget er nemlig meget stort. Og i øvrigt, så ved han jo selv, hvor lang hans stok skal være. Du har nemlig lært, at en stok selvfølgelig skal passe til den person, der går med den. Det havde du jo heller ikke tænkt over, da du købte stokken til ham.