Spring til indhold

Specialstole mod smerter?

Glad ansat i en specialstol

Hvis du nu er et af de mennesker, der uheldigvis er født med en skæv hofte – eller en eller anden form for fysisk handicap, så bør du altså melde dig ind i vores gruppe her. Vi er sådan set ret mange, der kæmper en del af den politiske kamp, der skal til, for at vi kan få vores rettigheder. En af vores rettigheder er lige adgang til jobs som alle andre. Enten via internettet – eller via en samtale sådan fysisk ansigt til ansigt. At vi har specielle krav til vores udstyr, må arbejdsgiverne tage på sig. Vil de hyre os for vores intellektuelle kvalifikationer, så er det fint. Vil de hyre os, fordi de er bange for, at vi går over stregen, så er det mindre pænt.

Har været i knibe

Selv har jeg været i en svær situation. Det drejede sig om min lillebror, som ganske rigtigt ikke overholdt loven. Han blev involveret i noget småkriminalitet. Noget med hash og den slags. Han kom ud for en ulykke – blev arresteret. Har afsonet sin dom. Men er aldrig helt kommet sig over nogle af de mén som ulykken efterladte ham med. I dag arbejder han på et kontor. Han overvåger videokameraer i en stor virksomhed. Han arbejder som regel om natten. Han har et kontor, hvor han har adskillige monitorer, som han skal overvåge. Inden han startede på sit job, var han naturligvis til jobinterview. Han gjorde det klart for arbejdsgiveren, at han dels er tidligere straffet og dels, at han har et problem med at kunne sidde stille i mange timer ad gangen. Hans arbejdsgiver svarede ham meget lakonisk, at det der med at være tidligere straffet kan han ikke gøre noget ved. Men han kunne gøre noget for at gøre arbejdet lidt mere behageligt for ham.

Smertelindring med god siddestilling

Han ville købe en af de specialstole til smerter, der findes, som sigter på at hjælpe mennesker, der har fysiske skader i sidderegionen i deres krop. (Lænd, ben, nedre ryg.) Da min brors arbejdsgiver var en sej fyr, og da de faktisk havde en god kommunikation, så endte det med, at min bror blev ansat. Hans arbejdsgiver købte en specialstol til min bror. Det var ikke den rigtige stol til ham. Så efter nogle uger var de henne hos en specialforretning sammen. Her fandt de lige præcist den stol, som min bror har brug for, og fik den købt.

Og ja, forretningen tog da også den forkerte specialstol tilbage. Min bror arbejder for den samme arbejdsgiver den dag i dag. Det er fem år, siden han startede. Han er glad. På ret køl med loven og har et godt forhold til livet igen. En af grundene til det er, at han har et arbejde. Han har en omsorgsfuld arbejdsgiver, som gad at bruge lidt tid på at finde ud af, at med specialstole kan mange mennesker fungere godt. Uden smerter – både fysiske – og psykiske. Det, synes jeg, er tankevækkende. Her er der en arbejdsgiver, der brugte måske 2 timer – samlet – og han har i dag en loyal medarbejder, som er taknemlig for at kunne komme videre i sit liv.