Spring til indhold

Stress rammer alle

Psykoterapi bøger

Vi hører ofte om, at mange unge mennesker er stressede. Men hvad med de ældre? Vi er jo mange, der er over 24 år, og vi har travlt i vores hverdag. Også som 55-årige. Nogle af os er stressede. Vi har nogle erfaringer som, de helt, unge ikke har – måske er det grunden til, at vi er bedre til at håndtere vores stress? Eller er der bare ikke fokus på os?

De unge er fremtiden

Ok, jeg forstår godt, hvorfor der er fokus på de unge. De er jo vores fremtid. Men vi skal altså lige passe på os selv også. Nu er du i fuld gang med dit fuldtidsjob og dine aktiviteter. Dine børn er store og muligvis flyttet hjemmefra. Du er måske i en fase i dit liv, hvor livet bare er lidt tomt. Det er, som om der er noget, der mangler. Havearbejde i weekenderne er ikke tilstrækkeligt. Børnene klarer sig selv. Deres studier går godt. Du ser dem ikke så tit. Du indser, at du mangler noget, der ligesom kan give dig den livskvalitet, som du mener, at du har mistet tilbage.

Psykoterapeuter kan hjælpe meget

Jeg vil foreslå, at du finder en psykoterapeut i København som Gitte Høj her, hvis du bor dér. Det kan nemlig være, at du er på vej ind i et dårligt forløb, og ved at få nogle samtaler, hvor du lærer at tænke væk fra rutinen, er det eneste, der skal til. Sådan et lille skub, der får dig til at tage et initiativ til at bryde rutinen og de mønstre, som I har oparbejdet igennem mange år. Vi kan jo godt gå og bilde os selv ind, at alt er godt. Samtidigt med, at vi i virkeligheden keder os. En psykoterapeut kan hjælpe dig. Terapeutens arbejde er nemlig at hjælpe dig til at finde andre måder at tackle små problemer og tanker, der nager dig i din hverdag.