Spring til indhold

Svømmefødder

Svømmefødder

I 2020 var Spanien danskernes foretrukne rejsemål. Danmarks Statistik viser, at 14% af alle danskere som holdt ferie uden for Danmark, tog dertil. Og det er der nok en masse gode grunde til. Spanien er jo et smukt land, hvor der er rig mulighed for at kunne komme på stranden og lege i bølgerne. Badeferie! Hvad mere kan du ønske dig, når du og din familie – efter en lang og travl vinterperiode – endelig kan holde ferie og bare tillade jer at nyde tilværelsen? Efter min mening er der én ting, som I godt kan ønske jer.

Svømmefinner hjælper

Et par svømmefødder her – hver især! Der er nemlig meget at udforske ved strandene. Det kommer naturligvis an på, hvilke strande I besøger. Måske er der klipper i nærheden – og et par svømmefødder kan hjælpe jer hurtigere frem mod dem, så I kan udforske livet i vandet ved dem. Det er en spændende verden at opleve. I har sikkert allerede set mange, der netop udforsker havet ved klipperne. De har maske og bruger snorkel. Det sætter dem i stand til at kunne se klart, hvad der findes på havets bund. Hvis I ikke er dykkere eller bryder jer om at snorkle, så kan I få mange timer til gå med at svømme om kap eller bare at lege i vandet. Og ja, det gør det lidt sjovere at svømme om kap, når I har svømmefødder på, fordi I kommer simpelthen hurtigere frem. Svømmeføddernes finner bevirker, at I skaber et bedre skub, når I sparker i vandet.

Køb dem hos professionelle

Normalt er svømmefødderne, som du kan købe fremstillet til at blive brugt i lunere vand end de danske farvande. De er derfor ideelle at have med på ferien til Spanien, hvor der generelt er varmere vand. Og ja, du kan selvfølgelig også købe svømmefødder til børn, så alle kan deltage på lige fod, når I svømmer om kap. Jeg ved, at Diving 2000 har alt den slags på lager.

Svømmefødder kræver dog lige, at man vænner sig til at have dem på. Finnerne bevirker jo, at fødderne bliver meget længere, og det kan være lidt bøvlet at gå ned til vandet med dem på. Der er to ting, du kan gøre, når du skal bruge svømmefødderne: Tage dem på oppe på stranden og gå baglæns ud i vandet. Eller du kan tage fødderne på, når du allerede er kommet i vandet. Det sidste er nok det nemmeste.

Lær at bruge dem

Når du er kommet i vandet, og har fået svømmefødderne på, så skal du også lige lære at bruge benene rigtigt. Det tager ikke særligt lang tid. Du skal bare huske, at du skal sparke, ligesom når du crawler, men fødderne skal ikke op over vandet. Det kan være lidt hårdt ved benmusklerne i begyndelsen – men efter få minutters øvelse, så får I taget på det, og legen i vandet bliver rigtig god.

Det vigtigste er dog, at dine svømmefødder skal sidde godt fast på foden. Er de svømmefødder, du eventuelt har lånt lidt for store, så kan du med fordel anskaffe et par tynde neoprensokker, som kan fylde tomrummet mellem din fødder og svømmefødderne ud.