Spring til indhold

Tennisalbue der kræver behandling?

Albuesmerter

Er der noget bedre end at være i god form? Du føler dig energisk, og du er bare gladere for tilværelsen, når du er i god fysisk form. Sådan er det bare, ikke? Vi vil alle være glade og have et godt liv. Vi gør da også meget for at holde os i form. Mange af os dyrker sport. Nogle gør det på eliteplan andre bare sådan til husbehov, så, formen holdes ved lige. Vi ved dog alle, hvor dårligt vi får det, når vi ikke kan udøve vores sport. Det kan være, at vi kom til at træde på en sten eller en gren, da vi løb en tur i skoven. Anklen vrikkede – og den er forstuvet. Irriterende at blive tvunget til at holde foden i ro. Løbeturene må sættes på pause. Det kan være, at vi spiller tennis, og har fået en tennisalbue*. Igen, det er irriterende, at armen skal holdes i ro, indtil inflammationen er væk.

Skader efter sport

Vi mener alle, at vi ikke kan undgå sportsskader. Det er også meget sandsynligt, at vi ikke kan undgå dem. Men det betyder faktisk ikke, at vi ikke kan gøre noget for at holde os i form, imens vi venter på, at en sportsskade heler. Vi kan fx lave andre øvelser, som hjælper os til at holde formen. Vi kan eventuelt henvende os til en fysioterapeut i København – Copenhagenphysio er gode, eller hvor vi nu bor, og få hjælp til at kunne holde kroppen i form – uden at vi kommer til at gøre skaden. vi har pådraget os værre. Det kræver dog, at vi oplyser fysioterapeuten om skaden, så han eller hun kan tage forbehold og vejlede os korrekt.

Behandling af svær tennisalbue

Nu ved jeg ikke, om du bor i København eller et andet sted. Selv har jeg erfaring med at gå til fysioterapi i Valby, dengang jeg havde en tennisalbue der krævede behandling. Jeg fik nogle øvelser, som hjalp mig til både at holde resten af min krop i form, men også til at skubbe helingen af min skade lidt frem, så jeg ikke skulle savne tennisbanen så længe. Naturligvis skal vi passe på, når vi har en sportsskade, men der er ingen, der siger, at vi ikke kan træne andre dele af kroppen. Det er lige præcist det, en fysioterapeut kan hjælpe os til at gøre.

Det vil ikke kun styrke kroppens muskler, det vil måske også fremtidigt afhjælpe, at skaden bryder op igen, fordi muskelsættene, der findes omkring det beskadigede sted, også bliver styrket. Efter en sportsskade vil der altid være svagere punkter i vores krop. De punkter skal støtte sig til de omkringliggende muskelsæt. I det mindste indtil vores angst for at bruge kroppen helt ærligt og til fulde igen. Det kan tage meget lang tid, inden vi kommer af med den angst. Så hvis du har en skade, så kan det være, at du skal henvende dig til en fysioterapeut.

*: En tennisalbue – ofte meget smertefuld –  kan også opstå ved andre belastninger af armen end blot ved at spille tennis. Fx hvis du spænder meget i armen, når du sidder ved din skærm og bruger musen meget.