Spring til indhold

Vinduesfirmaer på Sjælland

Danmark og vinduer

I har arvet et lille hus. Det ligger ca. 1,5 times kørsel fra jeres bolig. I en lille, yndig landsby, som ligger tæt på strand og skov. Et dejligt, lille hus, men ikke lige et hus, som I vil bo permanent i. I har jo jobs, og de skal passes. I har overvejet at sælge det – måske som sommerhus – selvom det faktisk er en helårsbolig. I kan bare ikke få det solgt. Og et eller andet sted kan du mærke, at I egentlig ikke vil sælge huset. Derfor har I fået den idé, at I vil sætte huset i stand og gøre det til jeres sommerhus. Du kender stedet godt, fordi du har tilbragt mange timer i huset, dengang din farfar levede i det.

Isolering, tag og vinduer

Det første, I derfor tager fat på, er at få huset isoleret og at få tjekket taget. Det er et gammelt stråtag, som trænger til reparationer. I har lagt penge til side og vil bruge dem på huset. Taget og isoleringen bliver ordnet. Det næste skridt er derfor, at I skal have nye vinduer i huset på Sjælland. Og her kommer I i tvivl. Skal det være nye vinduer med 2 lag eller 3 lag glas? Skal de komme fra Velfac eller Rationel? I kan se, at der ikke er så store prisforskelle imellem vinduerne. Det er vist mere noget med, at I skal se på hvilke mål jeres vinduer er, og hvad I har brug for. Oppe på førstesalen i huset er der to kviste, som har nogle meget specielle vinduer. Du kan ikke se inde på de to vinduesproducenters hjemmesider, at de laver den slags vinduer. Spørgsmålet er nu om, hvad der skal ske: Kan Velfac eller Rationel lave vinduer i specialmål. Kan de eventuelt lave vinduer, der svarer til de to specielle vinduer, som I har i kvistene?

Opmåling

Du går op på førstesalen og tager nogle fotografier af vinduerne. Du måler dem. Du skriver alle målene ned på et stykke papir. Og så ringer du til de to producenters kundeservice. Du vil nemlig gerne vide, om det er muligt for en af producenterne at lave to vinduer efter din anvisning. Dit håb er, at én af dem kan.

Den første producent, som du ringer til, fortæller, at det kan de sagtens. Hvis de får et billede og nogle mål, så kan de nemt klare opgaven. Hos den anden producent får du nøjagtigt det samme svar. Du er dermed ikke kommet så meget længere i hvilke nye vinduer du skal vælge. De kan det samme. Derfor vil du henvende dig til en specialiseret montør for at høre, hvad det koster at få sat nye vinduer i huset. Du tæller vinduerne. Du har brug for 8 vinduer i stueetagen og 4 ovenpå, hvoraf de 2 skal være i særlige mål.

Enten Rationel eller Velfac

I aftaler, at han skal komme og se på vinduerne, så han eventuelt kan bestille dem fra Velfac eller Rationel. Du viser ham de to særlige vinduer, og han noterer. Inden han kører tilbage til sin forretning, får du et overslag over, hvad det koster at få nye vinduer sat i dit hus. Overslaget indeholder også prisen for en ny hoveddør med vinduer.