Spring til indhold

XL til ham og hende

Stort par

Foråret er virkeligt på vej. Der skal gøres rent i huset. Hele hytten skal gennemgås. Vinduerne skal pudses. Der skal gøres rent i alle hjørner. Alle skabe og skuffer skal gennemses, og alt, hvad I ikke bruger, skal sendes til genbrug eller gives væk.
Det er slet ikke usædvanligt, at vi kommer ind i sådan en bølge af rengøring. Det er næsten et ritual hvert forår. Sådan når her, bliver lysere og lunere. Vi får mere energi og vil ligesom smide vinterbøvlet ud. En af de sværeste opgaver er at få sorteret i tøjet. Vi har ofte meget tøj, som vi ikke kan nænne at smide væk. Men har vi fx formået at bruge vintermånederne på at smide de ekstra kilo, som vi tog på i løbet af julen, så har vi måske også tøj liggende, som faktisk er for stort? Det kan sagtens være. Og har du tabt mere, end de 2 kilo, ja, så kan det være, at du har brug for en ny garderobe.

Stort tøj til ham

Her i huset er vi kun 2 mennesker. Vi er begge to store i det. Vi har brug for tøj i store størrelser, og vi ved alt om, hvad det vil sige at skulle tøj, som er for småt ud. Vi har oplevet det flere gange. Af en eller anden grund kan vi bare ikke undgå at få lidt ekstra kilo på hvert år. Måske har det noget med alderen og vores livsstil at gøre. I hvert fald så har vi under etape nr. 1 af vores forårsrengøringsprojekt måttet indse, at selvom vi har tøj i store størrelser til mænd, så har vi brug for nyt tøj – i endnu større størrelser. Ja, vi er oppe i den liga, hvor det faktisk er ret svært for os at finde tøj, vi kan passe.

Måske har jeg som kvinde, en lille fordel: Der er flere og flere tøjbutikker, som indser, at vi bliver større og større. Ikke kun sådan på grund af vægten forøges. Også fordi vi er flere og flere, som har større knogler – og vi er generelt højere, end almindelige mennesker var for blot 30 år siden. Det er nemmere for mig at finde tøj i rigtigt store størrelser, end det er for min partner. Han døjer virkeligt med det. Han er meget høj og har brug for ekstra-ekstra, lange bukser. Og de skjorter, han har brug for, skal også helst have en meget lang ryg. Ellers ser tøjet forfærdeligt ud på ham. Det kan være svært for ham, når han skal købe tøj. Og nu, hvor han også er ved at blive lidt rund om maven, så er det endnu sværere.

Online butikker har det

Heldigvis findes der online shops, som har specialiseret sig i at sælge tøj i store størrelser. Du kan dække alle behov: Lige fra et pænt jakkesæt via sports- og fritidstøj til almindelige skjorter, bukser, frakker og jakker. Det er rart at kunne handle hos dem i fred og ro. Der er ikke nogen grund til at skulle kæmpe inde i et prøverum. Og passer tøjet ikke, så kan det altid byttes. Der er ikke så meget at diskutere længere. Det er muligt at være meget smart og velklædt – også selvom du har brug for tøj til store kvinder. Derfor skal du holde op med at jamre, over at du synes, at du ser kedelig ud. Hvis du virkeligt vil jamre, så skal du jamre over den virkelige grund: At du er for fed og ikke kan tage dig sammen til at få høvlet de ekstra kilo af.

Store pigers garderobe

Det er nemlig muligt at få smart tøj til store kvinder her i dag. I meget større udstrækning, end det var for blot få år siden. Og ja, jeg vil faktisk anbefale, at du køber nyt smart tøj til dig selv. I en størrelse, som passer til dig og din krop. Det vil muligvis give dig den selvtillid, du mangler til at få sat skub i den proces, som du godt ved, at du bør bevæge dig ind i: Ændre din livsstil og dine kostvaner. Det er nemlig det det oftest, handler om, når vi er for fede. Desværre er det meget svært at ændre sin livsstil. Der er jo en grund til, at du har netop den livsstil, som du har. Det kan hænge sammen med travlhed i hverdagen, som bevirker, at du springer over, hvor gærdet er lavest og køber fastfood, når du er sulten. Det kan have noget at gøre med, at din hormonbalance har ændret sig, fordi du har nået i overgangsalderen. Der kan være mange årsager til, at vi har brug for tøj til store kvinder. Og er vi kede af det, så bør vi gøre noget ved det. Hvis vi kan. Og oftest, så kan vi.

Gælder for begge køn

Det samme gælder også for mændene. Der er også mange mænd, der har brug for tøj i store størrelser. Mændene har bare ikke så stort et udvalg af stort tøj som vi kvinder har det. Så skal der, jamres, så er det vist mændene, der skal gøre det. Det gør de nu sjældent. De bider måske tænderne sammen, når de skal ind i prøverummet. De gør måske ikke så meget ud af deres udseende som kvinder. Men det er sikkert, at de også gerne vil af med de ekstra kilo, hvis det kun handler om det. De viser bare ikke, at de ærgrer sig – eller er kede af det. Og muligvis er det også lidt mere accepteret, at en mand er lidt for tyk. Det kan jeg faktisk ikke helt gennemskue. Men jeg ved, at vi kvinder er meget hurtige til at dømme hinanden. Især dømmer vi hurtigt, når vi ser en tyk kvinde. (Ikke en gravid kvinde.) Vi dømmer ikke tykke mænd så hurtigt. Det er egentlig underligt. Men sådan er det bare.

Uanset om du er en kvinde eller mand, som har brug for tøj i store størrelser, så bør du undersøge, hvad årsagen til det er. Og skal du gøre noget ved årsagen? Ja, hvis den er helbredsfarlig for dig, så bør du gøre noget aktivt ved den. Du vil blive gladere, når du når dit mål.