Spring til indhold

Danske træfigurer

Spring Copenhagen kat i træ

Når du nu, skal til fastelavnsfest her i slutningen af februar, har du så tænkt dig at klæde dig ud? Eller vil du bare møde op og være i festhumør? Hvad du gør, er jeg sådan set ligeglad med. Jeg ved dog, at du ikke møder op til festen uden at have en lille værtindegave med. Og ja, det er jo altid et problem med de her værtindegaver! Gider du at gå til grønthandleren for at købe nogle fine appelsiner og, så stå og lave appelsinmarmelade og give værtinden af din egen hjemmelavede, økologiske appelsinmarmelade? Egentlig ikke. Du fik rigeligt med appelsiner i julen. Du orker ikke at skære skrællerne i små, fine stykker. Du vil hellere finde på en lille gave, som kan vække glæde og sprede hygge i hjemmet hos værtinden. Men hvad?

Kender du Spring Copenhagen?

Jeg har et forslag, som du gerne må bruge: Hvad med en af de små, søde træfigurer fra Spring Copenhagen? De har en efterhånden ret stor serie af fine, små figurer, som kan stå i hjemmet. Små pyntegenstande, som ikke er prangende. Som ikke er utroligt dyre, men som er af godt gedigent danske design. Du kan få små hundehvalpe, som med deres sorte øjne kigger på dig, som om de vil sige: ”Hej, har du noget godt til mig i dag?” Du kan få emojis, som kaldes for Emotions, og som ligner de små emojis vi alle sammen bruger, når vi sender SMS’er. Det er nogle sjove, små træbolde, som sagtens kan stå diskret på en hylde eller i en reol, og som vil sende et budskab om, hvordan du havde det, og hvad du tænkte på, da du købte den til værtinden.

En fin og diskret gave

Det gode ved den slags små træfigurer fra Spring Copenhagen er – som nævnt ikke kun det fine design – at det ikke er en prangende gave at give. Den signalerer ikke, at du har pengene til at købe en dyr ting og bruge den som værtindegave. Den signalerer meget mere, at du har omtanke for værtinden. At du sætter pris på alle de anstrengelser, som værterne for festen har gjort, for at I kan have en sjov fest sammen. Det er en diskret gave, som aldrig vil blive misforstået. Det er en gave, som enhver vil sætte pris på – også selv om de ikke har et ønske om at samle på designerobjekter.

Det er dansk!

Og ja, behøver jeg at nævne det? Det er danskproducerede, små objekter. Generelt synes jeg, at vi skal købe produkter, der er produceret her i landet. Det vil hjælpe vores økonomi. Det vil styrke små, nye virksomheder, der i de sidste år har kæmpet for at overleve. Jeg siger ikke, at Spring Copenhagen har kæmpet. Jeg siger bare, at firmaet er dansk. Holder dansk designtradition i hævd og bruger gedigne materialer, som vi aldrig bliver trætte af at røre ved. Træfigurerne ligger nemlig godt i hånden. Der er ikke nogen skarpe eller uslebne kanter. Vi kan nulre figurerne og få ro i sindet. Bare det at holde en af de der små Emotions i hånden kan være en god oplevelse. Brug forslaget, hvis du vil.